Меню сайту
Педагогічна преса
освітній портал Педагогічна преса
Цей день в історії
Гаряча лінія
Національна дитяча гаряча лінія
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 204
Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Користувачі OnLine:

Головна » 2020 » Ноябрь » 21 » ДЕНЬ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ!
00:20
ДЕНЬ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ!

  "YesХто не пам’ятає свого минулого, той не вартий свого майбутнього",— писав видатний поет М. Рильський. І в наш час ці слова надзвичайно актуальні! Наше минуле і наш досвід вже довели нам, що незнання нашої історії повертається нам "гіркими жнивами". 
     Нині ми народжуємося як нація, як народ, починаємо усвідомлювати себе в етнічному багатоголоссі світу. Усе це неможливе без певної перспективи бачення, без оцінки історії, бо вона не чиясь, а власна, переповнена емоціями, білими, чорними, а то й кривавими плямами. Україна впродовж століть не мала свого погляду на власну історію, нас його позбавили. Тому так важливо не дати забути нашим дітям нашу історію, наші перемоги, здобутки чи помилки.
    21 листопада відзначають ДЕНЬ ГІДНОСТІ І СВОБОДИ. В нашій школі не оминулм увагою цю дату.  Піддон (палета), бруківка, каска, шина, свічки (символ вогню на Майдані), синьо-жовті стрічки - інсталяція для наочної демонстрації школярам подій того часу. Окрім того, для учнів старших класів були показані соціальні відеоролики про Євромайдан та документальний фільм "МАЙДАН ГІДНОСТІ".
    Історія завжди давала підстави для критичного думання. Саме через критичне осмислення свого минулого ми страхуємо себе від допущених у ньому помилок, вчимося у наших предків. Будь-яка інформація з часом втрачає свою актуальність. Тому важливим завданням педагогів є розвиток критичного мислення учнів. Надіємося, що наші діти, як і ми, зробимо правильні висновки і не будемо допускати помилок у майбутньому. БУДЬМО ГІДНИМИ!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yes Yes Yes Yes YesYes

YesYesYes

Переглядів: 229 | Додав: Оксана | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Освітні ресурси
/a>
Інформація на сайті створена для: вчителів, батьків, учнів, випускників ліцею, колег-освітян та всіх тих кого цікавить наш заклад.

Copyright MyCorp © 2024
uCoz