Меню сайту
Педагогічна преса
освітній портал Педагогічна преса
Цей день в історії
Гаряча лінія
Національна дитяча гаряча лінія
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 203
Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Користувачі OnLine:

Головна » 2018 » Декабрь » 2 » «О мово рідна, золота колиско»
23:25
«О мово рідна, золота колиско»

Yes

«Запашна, співуча, гнучка, милозвучна, сповнена музики і квіткових пахощів – скількома епітетами супроводжується визнання української мови… Той, хто зневажливо ставиться до рідної мови, не може й сам викликати поваги до себе» (Олесь Гончар)

Українці люблять, поважають та бережливо ставляться до рідного слова. Доказом цього є те, що в країні щорічно, 9 листопада, відзначають День української писемності та мови. Існує дуже багато традицій, яких дотримуються учні та вчителі у всіх школах держави. В цей день стартує Міжнародний конкурс Петра Яцика, а по українському радіо проводять диктант, у якому можуть взяти участь всі охочі. В школах, коледжах, училищах, університетах готують сценарії, заходи, концерти, виховні години, щоб вшанувати рідне слово. Не стали винятком й працівники та учні Гузіївської загальноосвітньої школи. 14 листопада у Гузіївській сільській бібліотеці вчителем та класним керівником учнів п’ятого класу Онопрійчук Іриною Михайлівною був організований захід «О мово рідна, золота колиско», присвячений Дню української писемності і мови. Педагог провела цю виховну годину для того, щоб донести важливість знання української мови кожним свідомим громадянином своєї країни. Вчителем, учнями та працівниками бібліотеки була організована книжкова виставка «Квітни, мово наша рідна». Школярі прочитали багато віршів, розгадували загадки та закінчували прислів’я про рідну мову. Ведучі своєю промовою закликали всіх гостей заходу шанувати, берегти та досконало вивчати мову, щоб у всій красі багатства передати її нащадкам.

Yes

Yes

Переглядів: 469 | Додав: Оксана | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Освітні ресурси
/a>
Інформація на сайті створена для: вчителів, батьків, учнів, випускників ліцею, колег-освітян та всіх тих кого цікавить наш заклад.

Copyright MyCorp © 2024
uCoz