Меню сайту
Педагогічна преса
освітній портал Педагогічна преса
Цей день в історії
Гаряча лінія
Національна дитяча гаряча лінія
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 204
Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Користувачі OnLine:

Головна » 2018 » Апрель » 2 » Усі професії потрібні, усі професії важливі!
13:39
Усі професії потрібні, усі професії важливі!

       Yes  Проблема професійного самовизначення гостро постає перед старшокласниками в процесі формування орієнтирів на майбутнє. Випускники загальноосвітніх навчальних закладів потребують підтримки і кваліфікованої допомоги у власному професійному виборі. Підготовка старшокласника до життя, до праці в нових соціально-економічних умовах – це надзавдання сучасного загальноосвітнього навчального закладу. У зв’язку з цим проблема вибору професії повинна посідати значне місце в усій роботі школи.  Завдяки профорієнтації учні дізнаються про рівень свого інтелекту, характер, волю і здібності, а особливо про те, як використати власні індивідуальні властивості при виборі професії. Профорієнтація – це довготривалий, до певної міри незворотний процес оволодіння особистістю тою чи іншою професією. Бесіди, пов'язані з профорієнтацією в школі проводяться психологом, соціальним педагогом, педагогом-організатором, класними керівниками. Школа також запрошує фахівців з центру зайнятості, викладачів та студентів різних навчальних закладів. Так в нашому закладі освіти щороку проводяться різні заняття з профорієнтаційної роботи.                                                               
        Психолог разом з соціальним педагогом забезпечують організацію профдіагностики – важливого способу глибинної оцінки і самооцінки особистості, прогнозування стану нахилів і поведінки, засобу професійного вибору і відбору. Психогеометричний тест «Обери фігуру» був проведений у 8-9 класах психологом Кулак Н. М., діагностиче обстеження на визначення інтересів та схильностей «Я віддам перевагу» для учнів 9-11 класів провела соціальний педагог Фуцяк О. М. 
          21.03.2018р педагог-організатор  Пришлюк Н.В. провела тренінг на тему «Особистий професійний план» з учнями 9 класу. Під час тренінгу учні мандрували віртуальним світом професій, ознайомилися з класифікацією спеціальностей за п’ятьма типами, спробували визначити свої можливості під час руханки «Вище голови не стрибнеш», вчилися працювати єдиною командою.

Yes Yes Yes YesYesYes

Yes Yes

            22.03.2018р педагог-організатор, Пришлюк Н.В. провела мультимедійний екскурс: «Карта життя : самостійний вибір майбутньої професії» для учнів 10-го класу. На занятті діти спробували розібратися у різноманітному світі професій під час вправи «Плутанина», дискутували про  свої бажання, можливості та вибір, визначали свій життєвий орієнтир під час вправи «Дороговказ», аналізували та обговорювали проблему вибору професії за критеріями «хочу», «можу» , «треба».

Yes Yes Yes YesYes
          27.03.2018р практичний психолог Кулак Н.М. провела семінар-тренінг «Влаштовуємось на роботу» для учнів 7-9 класів.  Крім цього, учні переглядали відеоролики «Як скласти резюме», «Моя перша співбесіда», обговорили основні моменти, зупинилися на важливих пунктах: «Резюме – половина успіху», «Готуємось до співбесіди», «За одежею зустрічають…», «Співбесіда – є контакт».

Yes Yes Yes YesYesYes
           28.03.2018р цінною для учнів нашої школи стала інформація студентів та викладачів Прикарпатського лісогосподарського коледжу про їхню роботу.

Yes Yes Yes Yes Yes

           29.03.2018р відбулася зустріч з провідним фахівцем з профорієнтації  Болехівської міської філії обласного центру зайнятості  Юрів Наталією, яка провела профорієнтаційний урок на тему «На порозі вибору». Діти мали також можливість попрацювати в комп’ютерному класі, пройти тест Дж. Голланда для визначення професiйних типiв особистостi і одразу ж отримували результати з якими були ознайомлені.

Yes

Yes

Переглядів: 588 | Додав: Оксана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Освітні ресурси
/a>
Інформація на сайті створена для: вчителів, батьків, учнів, випускників ліцею, колег-освітян та всіх тих кого цікавить наш заклад.

Copyright MyCorp © 2024
uCoz