Меню сайту
Педагогічна преса
освітній портал Педагогічна преса
Цей день в історії
Гаряча лінія
Національна дитяча гаряча лінія
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 204
Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Користувачі OnLine:

Головна » 2018 » Февраль » 2 » Коли стають до зброї діти...
14:15
Коли стають до зброї діти...

Yes               Коли стають до зброї діти,
              Народ цей – не перемогти.

  Однією з героїчних сторінок нашої історії був, є і буде  бій під Крутами, а  подвиг молодих студентів вкарбується у пам'ять українців навіки. Цей приклад самопожертви молоді багато в чому нагадує подвиг Небесної сотні та "кіборгів". У далекому 1918 році   українські вояки затримали ворога на чотири дні. Цього часу вистачило для укладання Брест-Литовського миру, який означав міжнародне визнання української незалежності. Минуло 100 років, а ми знову змушені обороняти власну незалежність ціною людських жертв.
   Щороку у школі вшановують память героїв Крут, а з 2014 року вчителі та учні не тільки згадують  ці трагічні події, але і проводять паралелі із сучасністю, аналізують  та роблять  для себе певні висновки. З   29 по 31 січня   учні 5 – 9 класів  мали можливість переглянути  документальні фільми:  спецпроект Першого національного  "Бій під Крутами. 100 років" та «Справа №... Бій під Крутами: відомі й невідомі сторінки», послухати розповідь вчителя історії Ільків М.П. , педагога-організатора Пришлюк Н.В. та керівника гуртка БДЮТ Сеньків С.І. , а також взяти участь у презентаційному  флешмобі «Крила ангела». Свої асоціації та думки стосовно даної події учні висловили під час  рефлексії «Свіча пам’яті!» 

 

Клянемось вам, ровесники-герої, 
На вашу кров, на вільнославні Крути. 
Нам чину вашого і жертви пресвятої 
Ніде, ніяк, ніколи не забути.

 

YesYes

YesYesYes

 

Переглядів: 539 | Додав: Оксана | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Освітні ресурси
/a>
Інформація на сайті створена для: вчителів, батьків, учнів, випускників ліцею, колег-освітян та всіх тих кого цікавить наш заклад.

Copyright MyCorp © 2024
uCoz