Меню сайту
Педагогічна преса
освітній портал Педагогічна преса
Цей день в історії
Гаряча лінія
Національна дитяча гаряча лінія
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 204
Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Користувачі OnLine:

Головна » 2017 » Ноябрь » 13 » Ми любимо українську мову!
20:18
Ми любимо українську мову!

 “НайбілYesьше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподіванки, розум, досвід, почування.”

Панас Мирний


Мова – найбільший скарб будь-якого народу. Тисячоліттями, віками, роками плекала її земля предків, передавала з покоління в покоління, вкладаючи дедалі більше народну душу і водночас формуючи її. Досвід людства упродовж тисячоліть переконливо доводить, що занепад мови – це зникнення нації. Якщо ж мова стає необхідною і вживається насамперед національною елітою – сильною і високорозвиненою стає нація і держава.
            На базі Гузіївської школи працює гурток «Театральне мистецтво» БДЮТ, який під керівництвом Сеньків С.І. наповнює позашкільне життя яскравими фарбами художньої творчості. Гуртківці поєднують у своїй роботі  і мистецтво слова, і музики, і хореографії. Яскраві  костюми, оригінальні театралізовані дійства та незабутні свята – ось неповний перелік роботи гуртка «Театральне мистецтво».
            Збагачуючи рівень знань юних українців, до свята писемності та мови керівник гуртка підготувала інтелектуально-пізнавальну гру «Ми любимо українську мову»  та провела серед вихованців гуртка.
           Дух азарту та яскравих емоцій переповнював актовий зал. Команди «Діти України» та «Чемпіони» показали хороші знання з української мови, удосконалили навики виразного читання, яскраво проявили себе у конкурсі пантоміми та народної пісні. Не обійшлася гра і без молодших учасників гуртка, які відповідально виконували свої доручення та заповнювали музичні паузи. Інсценізація «Українську і чужинську мови змішувать не слід», повчально сприймалася глядачами, а пісні «Наша мова калинова» і «Любіть Україну» дівчатка виконували під оплески залу. Гідно оцінивши знання дітей, члени журі(досвідчені педагоги школи) дійшли спільного рішення і з різницею в один бал, перемогу отримала команда «Чемпіони».
           Дорогі друзі! Маймо сміливість серцем і душею впевнено сказати «Ми- українці!», хай усіх єднає віра в краще майбуття. Плекаймо всі разом ту мову, яка дісталася нам у спадок від наших пращурів.
 

Yes Yes Yes Yes Yes YesYesYesYesYes

 

Переглядів: 752 | Додав: Оксана | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Освітні ресурси
/a>
Інформація на сайті створена для: вчителів, батьків, учнів, випускників ліцею, колег-освітян та всіх тих кого цікавить наш заклад.

Copyright MyCorp © 2024
uCoz